tekutý konzervant carp 0,5l nebo 1l

2 hodnocení
 
Novinka Tip Efekt lupa
 

tekutý konzervant carp 0,5l nebo 1l

Jde o směs organických kyselin, na glykolovém nosiči, bez barvy a zápachu, rozpustné ve vodě. Působí proti plísním a bakteriím v mokrých směsích, určených pro ryby.
Dostupnost Zvolte variantu Momentálně nedostupné Skladem
Varianta
149 Kč 189 Kč od 149 Kč    
Značka Návnady
Kategorie Vnadíci směsi,tekutý konzervant,glycerol,anglická vločka
 

Tekutý konzervant s výborným konzervačním účinkem !

 

  • Charakteristika:   Jde o směs organických kyselin s konzervačním účinkem na nosiči známým pod svým systematickým názvem propan-1,2-diol (též 1,2-dihydroxypropan, methylethylglykol, nebo methylethylenglykol). Je to organická sloučenina, viskózní kapalina bez barvy a zápachu, mísitelná s vodou. Tento nosič konzervačních látek nemá žádný vliv na ryby. Používá se také v potravinářském průmyslu, např. při výrobě džusů, limonád, aj. Tato směs konzervantů má schopnost vázat ve výrobku vodu, takže výrobek i po částečném vysušení působí "mokrým dojmem", je tuhý a gumovitý.
  •  Bezpečnostní opatření: Přesto, že nejde o příliš silný koncentrát, ani významě nebezpečnou chemikálii, zacházejte s konzervantem obezřetně! Uskladněte ho z dosahu dětí! Neskladujte s potravinami! Při potřísnění si umyjte ruce mýdlem! Při náhodném, velkém požití zapijte mlékem a vyvolejte zvracení, případně vyhledejte lékaře.
  • Použití: Tento konzervant používejte jen ke konzervaci výrobků pro sportovní rybolov! Nepoužívat do suchých směsí - krmítkovek, pouze do tekutých směsí, mokrých těst, pelet a boilies, které chcete déle uchovávat. 

Mokré výrobky, které chcete uchovávat v uzavřených obalech, je nutné vysušit cca na 25 - 30 % vlhkost. U velmi mokrých výrobků konzervant jen prodlužuje dobu skladovatelnosti. Ideální je nechat výrobky proschnout a pak uchovávat v prodyšných obalech (přepravky na ovoce, rašlové pytle, aj.), nebo částečně prodyšných  (papírové pytle, jutové a PP pytle, aj.) obalech. Důležitá je také teplota a doba při skladování. Pro dlouhodobé ( měsíce ), v uzavřených obalech do 8  - 12 °C. Krátkodobě ( 2-4 týdny ) bez omezení teploty. 

Doporučené dávkování: 

Do těst, které budou hodně vysušené (pelety, boilies):                           50 - 70 ml / 1 kg suché směsi

 

Do těst vlhkých ( měkčené boilies a pelety, obalovací těsto, aj.):           70 - 100 ml / 1 kg suché směsi

 

Použití konzervantu je velmi individuální, a jeho dávkování závisí na spoustě faktorů!

Za maximum lze považovat dávku 100 ml/ kg suché směsi = sypká směs bez obsahu tekutých složek a vody. Toto množství dávejte do rizikových surovin, náchylných na plísně a kvasinky = sladká a masová těsta s výrazným obsahem cukrů, krevní moučky, jater, masové moučky, nebo mléčných produktů. Především však tehdy, kdy počítáte s tím, že chcete mít výrobek měkčený, tzn. stále průžný, vlhký a měkký, aby šel probodnout pouze jehlou.

 

Dávku můžete snížit na 70-80 ml / kg suché směsi, pokud dáváte do těsta suroviny s antibakteriálním účinkem, to je především přírodní česnek, pepř, chilli, kuchyňská sůl nad 3% obsahu, nebo směs neobsahuje masové, rybí a krevní moučky, nebo výrobek vysušíte na cca 25 % vlhkosti.

 

Minimální dávku konzervantu 50 - 70 ml / kg, lze dát do výrobku, který chcete zcela vysušit, nebo obsahuje kuchyňskou sůl nad 5 %, nebo částečně jiné typy konzervantů, např. organické kyseliny.

 

Konzervant Carp nemá jen a pouze konzervační účinek, ale dokáže i výrobek "změkčit" i při plném vysušení, takže je stále částečně pružný a propichnutelný, či vrtatelný.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: